Selecteer een pagina

VOICE-OVER

Als je mensen wilt bereiken, mag een professionele stem niet ontbreken in jouw audioproject. Net zoals mensen geen geduld hebben met ellenlange complexe teksten hebben ze geen geduld met een onaangename, niet-getrainde stem. De kwaliteit van de audio-opname wordt door je doelpubliek opgepikt op een onbewust niveau.

Toch kiezen ondernemers vaak voor uitersten. Ofwel spenderen ze honderden euro’s aan een bekende tv-stem of ze nemen de stem van een random medewerker op met hun iPhone. Je kiest dus best voor kwaliteit én professionaliteit. Dat kan! Het is zelfs heel betaalbaar.

Onze troeven

JARENLANGE ERVARING EN EXPERTISE

Voor we ons bedrijf oprichtten deden we enorm veel ervaring op als tekstschrijvers in loondienst. We leerden veel bij over de technische kant van webschrijven en zoekmachineoptimalisatie. We hebben allebei een achtergrond in Germaanse taal- en letterkunde. Toch vullen we elkaar aan met onze respectieve specialisaties linguïstiek en literatuur tijdens onze masteropleiding. Door onze extra master filmstudies en visuele cultuur zijn we ook bekend met verhaalstructuren en -elementen. We maken al meer dan 10 jaar samen luisterverhalen, waardoor we intussen al aan heel wat personages een stem gaven. We deden eveneens acteerervaring en regie-ervaring op in amateurtheater- en improvisatiegezelschappen. En als ouders van een zoontje van bijna 2 oefenen we het verhalen vertellen natuurlijk dagelijks.

KWALITEITSCONTROLE

We hebben grofweg dezelfde opleiding genoten, maar kozen voor complementaire specialisaties. We werken al meer dan een decennium samen aan projecten. We hebben dan ook de gewoonte gecreëerd om elkanders werk te checken. Zowel in de revisie van tekstmateriaal als van audiomateriaal is een tweede opinie erg waardevol. En als gehuwden zijn we natuurlijk gewend om elkaar eerlijke en constructieve feedback te geven.

KRUISBESTUIVING VAN AUDIO EN TEKST

Tekst en geluid, geschreven en gesproken taal, … Het lijkt iets helemaal anders maar eigenlijk zijn het erg complementaire disciplines. Een aangeleverd audioscript is lang niet altijd opnameklaar en vraagt vaak nog om vertaling of correctie. Bovendien krijgen we ook regelmatig de vraag om een tekst om te zetten in audio of een geluidsbestand in een vlotte tekst. Wanneer een klant ons vraagt om cursusmateriaal over een softwarepakket te schrijven, komen we vaak samen tot de conclusie dat korte instructievideo’s veel interessanter zijn voor hun klanten en medewerkers. Wie ons advies vraagt over tekstmateriaal, wordt zich vaak ook bewust van de troeven van professionele audio. En onze voice-overklanten komen wel eens tot inzicht dat een professioneel tekstschrijver een meerwaarde is voor hun business. We zijn dus uniek in onze soort omdat we de beide diensten kunnen aanbieden.

WINNAAR VAN VERSCHILLENDE AWARDS

De Engelstalige luisterverhalen van Audio Epics vielen al meermaals in de prijzen. Witch Hunter won een Ogle Award, een erkenning voor fantasy audio drama, in 2010 (Minneapolis, Minnesota). The Will of the Woods won de gouden Ogle Award 2012. In juni 2018 won The Fairy Tree, een interactief luisterverhaal in 3D audio waarvoor Audio Epics het script schreef ook de gouden Ogle Award. Witch Hunter werd finalist in de Parsec Awards 2016 in twee categorieën en de spin-off The Beast of the Western Wilds werd finalist in 2018. Ons YouTubekanaal telt intussen meer dan 2300 abonnees. Ook onze voice-over werd al gekroond met een zilveren medaille tijdens het Open Nederlands Kampioenschap onderwatervideografie 2018. Domien leverde toen de vertelstem voor een korte documentaire.

BETAALBAAR EN TRANSPARANT

Algemeen zijn onze tarieven gebaseerd op de gemiddelde tarieven voor freelancers in elke sector. Voor onze prijzen voor voice-over hebben we ons ook laten leiden door de richtlijnen van Voices.com, een van de bekendste voice-overplatformen. Vaak heerst onder klanten nog de misvatting dat kwalitatieve audio om een gigantische investering vraagt. Maar eigenlijk is het erg betaalbaar. Je hoeft ook geen bekende Vlaming te strikken om een professionele voice-over te krijgen. Een goed acteur is ook niet per se een goed stemacteur. Onze klanten staan vaak versteld van de kwaliteit die ze krijgen voor de prijs die ze betalen. Ook voor copywriting zijn onze tarieven vrij gemiddeld. Contacteer ons gerust voor meer informatie of raadpleeg onze tarieven.

TOTAALSERVICE

Audio Epics heeft een gigantisch netwerk van kwalitatieve partners. Zo creëren we zelf geen beeldmateriaal (op screencasts na) maar we kennen wel heel wat videobedrijven en animatiestudio’s. We werken ook samen met professionele fotografen voor fotopresentaties. Als we merken dat de optimalisatie van je webteksten niet voldoende is om je website hoger te doen scoren in zoekmachines, verwijzen we door naar een expert in de technische kant van websiteoptimalisatie. Er zijn namelijk nog een heleboel andere factoren buiten content die een belangrijke rol spelen in je zoekresultaten. Afhankelijk van jouw budget en specifieke project kunnen we gaan samenwerken met de juiste deskundige. Zo kunnen we een totaalservice bieden en hoef je niet bij 10 verschillende bedrijven aan te kloppen. Je betaalt 1 factuur, wat alleen maar eenvoudig is voor je administratie en dat zonder meerkost!

Ons aanbod voice-over

Wij leveren professionele voice-over voor allerlei audio- en videoprojecten. 
Je hebt de keuze tussen een mannenstem en een vrouwenstem.
We kunnen voice-over aanleveren in het Nederlands en in het Engels.

Voor andere stemmen of talen werken we samen met een aantal partners. Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.

Onze prijzen

Hier krijg je een zicht op onze basisprijzen voor voice-over. Nog extra vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Dit zijn onze standaardprijzen voor niet-commerciële voice-over.
Dit is voice-over bestemd voor projecten zoals e-learning, documentaires, animatie, video games, etc.
Onderstaande prijzen zijn opgesteld volgens de totale duur van de afgewerkte voice-over. 
De audiofile wordt digitaal afgeleverd in een bestandsformaat naar keuze, volledig gebruiksklaar!

0-1 min. € 100
1-2 min. € 150
2-3 min. € 200
3-5 min. € 250
5-10 min. € 300

Ook voor voice-overs langer dan 10 minuten helpen we je graag.
Neem daarvoor contact op met ons voor een offerte.
Contacteer ons ook gerust met andere vragen.

Dit zijn onze standaardprijzen voor commerciële voice-over.
Het gaat dan om bijvoorbeeld reclameprojecten voor internet en lokale radio.
Onderstaande prijzen zijn opgesteld volgens de totale duur van de afgewerkte voice-over. 
De audiofile wordt digitaal afgeleverd in een bestandsformaat naar keuze, volledig gebruiksklaar!

0-1 min. € 150
1-2 min. € 200
2-3 min. € 250
3-5 min. € 300
5-10 min. € 350

Ook voor voice-overs langer dan 10 minuten helpen we je graag.
Neem daarvoor contact op met ons voor een offerte.
Contacteer ons ook gerust met andere vragen.

Dit zijn onze standaardprijzen voor commerciële voice-over bestemd voor radio en televisie.
Als het gaat om lokale radio, gelden de tarieven van commerciële voice-over.
Onderstaande prijzen zijn opgesteld volgens de totale duur van de afgewerkte voice-over. 
De audiofile wordt digitaal afgeleverd in een bestandsformaat naar keuze, volledig gebruiksklaar!

0-1 min. € 200
1-2 min. € 300

Ook voor radio- of TV-commercials langer dan 2 minuten helpen we je graag.
Neem daarvoor contact op met ons voor een offerte.
Contacteer ons ook gerust met andere vragen.

We kunnen ook de volledige audiomontage verzorgen voor een videoproject. Hierbij zorgen we ervoor dat de beelden en het geluid overeenstemmen.
Voor montage rekenen we een uurtarief. De prijs is dus afhankelijk van de tijd die we besteden aan het monteren, niet de lengte van het project.
Ook kunnen we een boel geluidseffecten toevoegen en muziek. Voor complexe soundtracks werken we samen met een componist.

Montage van voice-over of aangeleverd geluid op beeld € 50/uur
Toevoegen en montage eigen geluidseffecten € 100 voor het eerste uur, daarna € 50/uur
Toevoegen en montage rechtenvrije muziek* € 125 voor het eerste uur, daarna € 50/uur
Toevoegen en montage eigen, originele muziek (eenvoudige achtergrondmuziek)* € 150 voor het eerste uur, daarna € 50/uur
Toevoegen en montage van op maat gecomponeerde, originele muziek* € 200 per afgewerkte minuut muziek + € 50/uur

*Bij het bestellen van muziek zijn geluidseffecten mee inbegrepen in de prijs.

Heb je nog vragen over onze prijzen of wil je graag een meer specifieke offerte voor je project? Neem dan vrijblijvend contact op met ons.

‘I’ve heard a lot of exceptional narrators, but you guys know how to tell a story like very few others.’

‘You tell a great story, way better than TV.’

Over ons

Domien De Groot & Eline Hoskens

Wij zijn allebei opgegroeid met stapels boeken en luistercassettes en gebeten door de kunst van het vertellen van verhalen. Schrijven en (stem)acteren is altijd onze passie geweest. We zijn dan ook samen sinds 2007 en getrouwd in 2015. We werken al lang samen aan luisterverhalen en audioprojecten en zijn ons bedrijf gestart als vennootschap in 2014. In 2016 werd ons zoontje Ronan geboren. We zijn nog elke dag dankbaar dat we al die boeiende verhalen met hem kunnen delen…

Krijg antwoorden op al je vragen in de vorm van concrete tips!

  • Hoe neem je kwalitatieve audio op?
  • Hoe kun je het best je stem verzorgen?
  • Hoe doe je een stem anders klinken?

Voice-over blog

Op onze blog vind je een heleboel tips en tricks met betrekking tot voice-over en stemgebruik.

YouTube

10 redenen waarom een YouTube-kanaal goed is voor je business

Wil je weten waarom je als business niet langer zonder YouTube kunt? Dan vind je in dit artikel alvast 10 redenen!

medaille ONK geluid

Audio Epics wint zilveren medaille voor audio

Audio Epics won een zilveren medaille voor audio op het Open Nederlands Kampioenschap onderwatervideografie.

VOICE-OVER

voice-over tarieven

COPYWRITING

Teksten schrijven voor bedrijven

STORYTELLING

Storytelling

Hoe kunnen wij jou helpen?

Op welke manier kunnen wij je helpen met een audioproject of schrijfproject of met het vertellen van jouw verhaal?

Bel ons!

domien: +32 (0)479 08 64 79

eline: +32 (0)479 08 64 79

Bezoek ons!*

Hof Van Belsele 37/2
9111 Belsele
*altijd op afspraak